fbpx
Ponedjeljak, srp 22

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

KAKVO ‘POJAČANJE’ STRANKE ZA BIH: Edhem Fejzić ostao dosljedan, još jednom promijenio politčki dres

by | svi 29, 2022 | 0 comments

Oktobar 2018. godine za Edhema Fejzića predstavlja crnim slovima upisan datum u njegovoj propaloj političkoj karijeri. Naime, kao tadašnji kandidat Nezavisnog bloka za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona nije ostvario dovoljan broj glasova kako bi ostao u Skupštini ZDK.

Iako je bio na rednom broju 12, za koji je u kampanji govorio da je to njegov životni broj, Fejzić se oprostio od fotelje u Skupštini ZDK. Osvojio je svega 1.121 glas, odnosno 7,28 %, na osnovu 84,84 % obrađenih biračkih mjesta.

Osim po promjeni stranaka, Fejzić je poznat i po aferi promjene nacionalnosti preko noći, a sve kako bi ušao u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Radom za boljitak, Savez za bolju budućnost, Nezavisni blok…, samo su neke od stranka čiji je kandidat bio Fejzić. Međutim, treba mu aplaudirati jer je, ipak, pokazao da je dosljedan. Naime, on je još jednom promijenio stranku i prešao u Stranku za BiH, čiji će kandidat za Skupštinu ZDK biti na predstojećim Općim izborima.

Tako će Fejzić ponovo “pozdravljati” građane sa bandera predizbornim plakatima ove godine kao kandidat Stranke za BiH, a već narednih izbora ko zna u kojoj će političkoj partiji biti. 

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO