fbpx

Kada te prvi čovjek Zenice izdominira

by | ožu 8, 2022 | 0 comments

Kada te prvi čovjek Zenice izdominira i na Međunarodni dan žena, ne preostaje ništa drugo nego pokušati putem portala u pokušaju ispasti faca. Drugačije, ako je suditi prema reakcijama javnosti, ne može.

Naime, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, danas je još jednom pokazao koliko je čovjek iz naroda te svaku uposlenicu Gradske uprave Zenica lično posjetio u kancelariji, uručio im cvijet i kovertu sa simboličnim novčanim iznosom.

Osim toga, zenički gradonačelnik posjetio je i Gradsko pravobranilaštvo, Centar za socijalni rad i Agenciju “ZEDA”, gdje je također uposlenice obradovao da identičan način.

Gesta zeničkog gradonačelnika, koja je počela odmah nakon pauze (10 sati, op.a.) oduševila je ne samo uposlenice, nego i cjelokupnu javnost. U prilog tome govori podatak da video ove geste ima preko 13.000 pregleda za svega 8 sati od objave, ali i preko 1.300 reakcija na objavu.

To nije pošlo za rukom mladom ministru Arnelu Isaku, koji je, također, danas uposlenice u Vladi ZDK i MUP-u ZDK obradovao cvijećem. Međutim, njegov potez dobio je svega 200 reakcija na društvenoj mreži Facebook. Kako je Kasumović i ovaj put “pobijedio” ministra, baš kao i na proteklim izborima, iz očaja zbog naprijed navedenih brojki osvanuo je tekst kojeg bi se postidio i učenik osnovne škole.

Da se osjeti ljubomora što je Kasumović izdominirao i na prazniku žena, čime se ne može pohvaliti ministar Isak, svjedoči naslov na još jednom pokušaju portala u vlasništvu porodice Isak “Kasumovićev populizam bez granica: Pomno prati i kopira geste ministara iz Vlade ZDK, dok ih otvoreno napada”.

Pokušao je Isak predstaviti da neko kopira njegove ideje, a tako je, zapravo, samo pokazao da ne može podnijeti činjenicu da Kasumović uživa veću podršku i građana, javnosti, ali i uposlenika, o čemu nepokolebljivo svjedoče brojke na društvenim mrežama. A to se, na nečiju žalost, ne može kupiti ni poljima cvijeća.

Na kraju, podsjetnik ministru, nemoguće je iskopirati gest koji tradicionalno praktikuje Kasumović, dok se toga ministar sjetio u posljednjoj (izbornoj) godini mandata, baš kao što je postala tradicija da je ubjedljivi izborni pobjednik u što će se uvjeriti još jednom za koji mjesec.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO