fbpx

Oskarovac Oliver Stone opravdava Putina: Zapadni mediji su kreirali histeriju

by | ožu 2, 2022 | 0 comments

Stone je poznat po svojim često proruskim stavovima te naklonosti ruskom predsjedniku zbog čega je u prošlosti često bio ismijavan, a nedavno je istaknuo i svoje stavove vezane za rat u Rusiji.

 

Oscarom nagrađeni reditelj optužio je zapadne medije za “izostavljanje činjenica” te iskrivljivanje cjelokupne slike sukoba.

 

“Usred sve histerije zapadnih medija, uzvika krvavi ubica upućenih Putinu, izostavljanja ključnih činjenica kada je to nezgodno, najvažnije je razumjeti cijeli spektar onoga što se dešava – i, iznad svega, jasno razmišljati”, napisao je Stone na svom Instagram profilu.

U okviru objave na Instagramu istaknuo je linkove nekoliko analiza koje je smatrao “iskrenim”, a koje daju “drugačiju” sliku onoga što se dešava.

“Uz pomoć interneta pronašao sam neke korisne i iskrene analize. Navodim ih u nastavku po redoslijedu važnosti za mene”, napisao je Stone.

 

Međutim, svi tekstovi koje je istaknuo bili su oni koji dublje analiziraju Putinovu strategiju te pronalaze opravdanje za njegove postupke i pokretanje invazije na Ukrajinu.

 

Zanimljivo je da ispod objave nije bilo negativnih komentara, već isključivo onih koji se na prvi pogled slažu sa stavovima reditelja.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO