fbpx
Ponedjeljak, pro 05

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

DNEVNI RED

Danas ste na dnevnom redu!

Dodik primitivno psovao zbog izjava Izetbegovića: A jebote, al’ laže čovjek

by | ožu 16, 2022 | 0 comments

Poslije Bakira Izetbegovića, a nakon sastanka s Josepom Borrellom govorio je i Milorad Dodik.

Počeo je primitivno. Na pitanje novinarke ATV-a osvrnuo se na izjave Izetbegovića ovako:

“Laže jebote. A jebote al’ laže čovjek”.

“Od njega su tražili da završi ustavnu reformu kao ključnu, pa se u tom pogledu ne može očekivati napredak BiH ukoliko se to ne završi upravo ustavna reforma odnosno izbornog zakonodavstva i djelimično ustavna reforma.

Mi u RS smo to davno završili vezano za izbor člana Predsjedništva BIH, rekli smo da to ide u skladu sa Ustavom neposredno i to je to. Sada čekamo i mrcvaromo se ovdje dugo vremena oko toga. Mislim da nije fer ni da se tako bezočno laže. Od gospodina Izetbegovića je Borrell upravo to tražio, da se završi izborna reforma. A što se tiče mene, naravno da se očekuje, želim da se zahvalim što je došao ovdje, što je izrazio zabrinutost što nema napretka, ali to nije stvar samo RS nego i FBiH.

On samo stvari svaljuje na Milorada Dodika. Sastanak je bio korektan, Borrell je korektan. Jasno je rekao šta očekuje i šta treba da se uradi. NEma ubrzanog puta prema EU, to mogu zaključim. On je tražio da se moraju standardi poštivati. Ta priča o kojoj se ovdje u jednoj vrsti bjesnila stanje u BIH pored s Ukrajinom, to je neuporedivo”, rekao je Dodik.

Raport.ba

CB00EA41 8F86 4B8A 81F2 F16E163BA7FC

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO