fbpx

Babajić otvoreno: Neka nam sude građani…

by | velj 7, 2022 | 0 comments

Almir Babajic

Almir Babajić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Zenica, oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu, poručivši kako će i izbornoj 2022. godini biti mnogo neistina u cilju diskreditacije političkih protivnika. Ipak, nije otkrio da li će on biti politički protivnik na nekim od lista njegove stranke na predstojećim Općim izborima, odnosno hoće li se kandidirati.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, bez intervencija.

-U 2022. izbornoj godini moći ćete čuti mnogo neistina u cilju diskreditacije političkih protivnika. One koje se budu odnosile na mene pokušati ću maksimalno izignorisati a svoju energiju ću usmjeriti na realizaciju projekata koje smo kroz Klub vijećnika SDP Zenica delegirali.

U fokusu mog djelovanja u ovoj godini bit će:

➡️ Izmjena Odluke o građevinskom zemljištu kojom ćemo ispraviti nelogičnost u obračunu komunalne naknade kojom je Arcelormittalu pogodovano godišnje 315.000 KM a koje su u odlazile u London ili Luxemburg a na štetu Budžeta Grada i građana.

➡️ Izrada registra gradskih građevinskih parcela 400-500m2 u zonama individualne stambene gradnje koje bi Grad putem licitacije ponudio na prodaju mladima bez riješenog stambenog pitanja u cilju izgradnje kuće. (Cijene stanova su izuzetno visoke i teško je pomoći sa nivoa lokalne zajednice u rješavanju ovog problem. Grad Zenica bi bio prvi grad koji bi ponudio ovakav koncept rješavanja ove veoma važne politike za sve mlade osobe).

➡️ Komercijalizacija naziva stadiona Bilino polje kojom ćemo napraviti finansijsku konsolidaciju kluba i ubrzati deblokadu računa.

➡️ Usvojiti Prijedlog Odluke o subvencioniranju troškova vrtića za socijalno ugrožene porodice (Na prijedlog Kluba vijećnika SDP-a Nacrt Odluke smo usvojili u prošloj godini).

➡️ Realizacija Građanske inicijative i konačna izgradnja sportskog igrališta u Blatuši (projekat je gotov a dobili smo obećanje da će tender biti raspisan u ovom mjesecu).

➡️ Izgradnja adrenalinskog parka na Klopačkim stijenama (dio sredstava smo obezbjedili u Budžetu za ovu godinu. Zahvalan sam na ažurnosti službe za ekologiju gdje smo već održali inicijalni sastanak sa paraglajding klubom i predstavnicima MZ Klopče).

➡️ Besplatna škola plivanja i skijanja za djecu našeg grada (inicijalni sastanak sa predstavnicima službe već održan na kojem smo definisali rokove realizacije).

➡️ Karijerne stipendije za najbolje sportiste, umjetnike, učenike i studente. Projekta na kojem SDP insistira već tri godine i za što smo prvi put osigurali sredstva u Budžetu.

Neka nam građani sude na osnovu onoga što uradimo za ovaj grad a ne na osnovu onoga što o nama pišu lažnih profili na Facebooku – napisao je Babajić.

0 Comments

Objavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

POPULARNO